Ajankohtaista

Suosittu ORIONIN keräilykampanja starttaa 10. kerran!

23.4. -31.7.2018 välisenä aikana ostettuasi apteekista yli 9 euron Orionin tuotteen (ei lääkkeitä), saat leiman korttiin ja kerättyäsi 6 leimaa saat tuotelahjan (Fiskarsia, Arabiaa, Marimekkoa, Finlaysonia tai Orionin tuotteita).

Heinäveden apteekin asiakaslehti on ilmestynyt!

 

Mikäli et saanut lehteä postitse, voit hakea sen apteekista.

TOUKOKUUN TARJOUKSIA:

* KUN OSTAT ORIONIN GLUKOSAMIINI -SARJAN TABLETTEJA (strong, active tai combi), SAAT JOMO ICE PIKA-KYLMÄPAKKAUKSEN KAUPAN PÄÄLLE

* ARTHRO NIVELVOIDE 120 G 15,90 € (norm. 19,36) ,   ARTHRO-NIVELKAPSELIT 90 KAPS. 21,00  €    (norm. 25,71 €) + kaupan päälle THERA-BAND jumppakuminauha

Laatuapteekit uutiset 

Asiantuntijoiden ja potilaiden yhteistyönä kehittämä www. terveyskyla.fi on erikoissairaanhoidon verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa, tukea ja hoitoa potilaille.
Terveyskylästä löytyy oma talo jo näille: aivot, allergia- ja astma, diabetes, harvinaissairaudet, ihotauti, infektio, kivunhallinta, kuntoutuminen, lapset, leikkaukseen tulijat, lääkkeet, mielenterveys, naiset, nivelet, nuoret, painonhallinta, palliatiivinen hoito, reuma, sydän, syöpä, vatsa, verisuonet ja vertaistalo.

Joka neljäs työssäkäyvä kokee uupumusta, joka näkyy myös pitkien sairauspoissaolojen määrän lisääntymisessä.
”Hirveän kova vaatimus itseään kohtaan ja pyrkimys aina täydelliseen toimintaan uuvuttaa”, sanoo psykoterapeutti, Maaret Kallio, Ylen haastattelussa.
Monet syyt johtavat uupumiseen. Työelämä on muuttunut vaativammaksi ja digilaitteiden myötä työt saattavat jatkua myös vapaa-ajalla. Myös laitteiden tuoma viriketulva häiritsee rentoutumista, ja riittävän unen saaminen häiriintyy.
Rytmihäiriöt, univaikeudet, väsymys ja tunne, ettei saa mistään iloa, tulee ottaa vakavasti ja pyrkiä estämään uupuminen.
Lähde Yle.fi

Elämyksenä koettu musiikin kuuntelu tehostaa aivorakenteiden korjautumista esimerkiksi aivoinfarktin jälkeen.
Musiikki aktivoi koko motorisen järjestelmän, riippumatta siitä, soittaako instrumenttia itse vai katseleeko toisen soittamista. Tahtilajiltaan tasajakoinen musiikki auttaa toipumaan toispuolihalvauksesta. Musiikin rytmiin tahdistettu, ja yksilöllisesti potilaan edistymisen mukaan säädetty kävelyharjoittelu parantaa toipumista tehokkaammin kuin tavanomainen fysioterapia.
Liikkumisen ja musiikin yhdistäminen, tanssi ja erityisesti tango, on osoitettu tehokkaaksi Parkinson-potilaiden kuntoutuksessa. Yläraajahalvauksen kuntoutusta voidaan taasen tehostaa soitinharjoittelulla, puhekyvytön afasiapotilas saattaa pystyä laulamaan täysin ymmärrettävästi ja Alzheimer-potilas voi muistaa lauletun tekstin paljon paremmin kuin kirjoitetun.
Lähde Aivoliitto.fi

Normaali iho

Ihossa, jossa talineritys toimii normaalisti, ihohuokoset eivät erotu ja kosteustasapaino on kunnossa. Ihon hoidossa keskitytään tasapainoitukseen, pidetään yllä hyvää ihon kosteutta ja huolehditaan, että ihon pinta pysyy elastisena. Puhdistukseen riittää puhdistusaineiden käyttö vain iltaisin. Aamulla voit puhdistaa kasvot misellivedellä tai kasvovedellä. Iho kestää pienen rakeisen kuorinnan kerran tai jopa kaksi viikossa. Käytä seerumeita ja ihoöljyä ja naamioita tarpeen mukaan, mutta varsinkin talvella päivittäinen ihon ravitseminen ja kosteutus ovat tarpeen.

Sekaiho

Suurimmalla osalla meistä on sekaiho. Ihohuokoset erottuvat ja talineritys on hieman lisääntynyt. Iho saattaa olla pintakuiva ja T-alueella on epäpuhtauksia. Ihon pinta on ehkä jopa sameahko. Sekaihon hoito tarvitsee erityistä huomiota vuodenaikojen vaihtuessa. Ihon tarpeet vaihtelevat tässä tyypissä eniten. Puhdistuksessa kannattaa välttää liian peseviä puhdistusaineita ja iholle kannattaa valita kirkastavia sekä kosteuttavia tuotteita. Kasvovedellä ”lotraaminen” on sekaihon pelastus. Öljyt ovat hyviä ihon pehmentäjiä ja rasvatasapainon tuojia.

Kuiva iho

Kuivalta iholta puuttuu rasvaa ja sen talineritys on häiriintynyt. Ihohuokoset puuttuvat lähes kokonaan tai ovat todella pieniä. Iho on ohut, herkkä ja jopa couperoottinen. Juonteet erottuvat normaalia paremmin. Keskity kosteuden ja rasvan tuontiin iholle. Puhdistusaineiden on oltava täyteläisiä ja paksuja, seerumien kosteuttavia ja voiteiden täyteläisiä. Yövoiteena voi käyttää esimerkiksi balmia, joka on kiinteää ja paksua ja tekee iholle pienen okluusion. Kuorinta 2 viikon välein, kosteuttavia naamioita useammin ja korvaa yövoide naamiolla tarvittaessa.

Rasvainen iho

Rasvainen iho ei kiristä pesun jälkeen, ihohuokoset ovat suuria, iho kiiltää ja on paksu. Epäpuhtauksia ei välttämättä ole, jos iho on hyvin hoidettu. Rasvaisen ihon hoito keskittyy tasapainotukseen. Ihohuokosia supistetaan ja ihoa kirkastetaan. Säännöllinen kosmetologilla käynti on suositeltavaa, koska silloin ihoa pystytään seuraamaan, heleyttämään ja ehkäisemään epäpuhtauksien syntyä. Älä puhdista itse epäpuhtauksia, koska näppylät voivat aina tulehtua bakteerien päästessä ihohuokosiin.

Asiantuntijana Cidesco-kosmetologi ja koulutettu hieroja, Pia Hytönen, Hyvinvointitila HAP:sta, www.haphyvinvointitila. . Pia tarjoaa sekä luonnonkosmetiikan kosmetologi- palveluita että hierontaa.

> HERPESVIRUKSIIN kuuluvan Varicella zoster -viruksen aiheuttama kuumetauti, johon liittyy kutiseva rakkulaihottuma
> TARTTUU erittäin herkästi kosketus-, pisara- ja ilmatartuntana, itämisaika 10–21 vrk
> TARTUTTAVUUS alkaa 2 vrk ennen ihottuman ilmestymistä ja jatkuu noin 5 vrk sen alkamisesta
> PARANEE 5–10 vuorokaudessa, teini- ikäisillä ja aikuisilla sairaus on vaikeampi ja kestää pidempään
> LAPSILLA TAVALLISIN jälkitauti on ihon bakteeritulehdus, muita harvinaisempia ovat keuhkokuume, pikkuaivoataksia ja aivotulehdus
> AIKUISILLA ON 7 kertaa suurempi riski aivotulehdukseen kuin lapsilla ja kuolleisuus on 25-kertainen lapsiin verrattuna (100 000 sairastunutta kohti 4–8 kuolemantapausta)
> VIRUS JÄÄ elimistön hermotumakkeisiin ja aiheuttaa osalle myöhemmin ikävän vyöruusun

Lähteet: THL ja HS 11.1.2018