Palvelut

Reseptien uusinta

Apteekista voidaan lähettää reseptien uusimispyyntöjä kaikkiin terveydenhuollon toimipisteisiin, jotka ottavat niitä vastaan. Uusintapyynnön lähettäminen vaatii henkilökohtaisen käynnin apteekissa tai reseptin haltijan kirjallisen suostumuksen. Suostumuslomakkeita saa pyydettäessä apteekista. Reseptien uusintapyynnön käsittelyyn kannattaa varata aikaa noin viikko. Perimme uusintapyynnön lähettämisestä palkkion.

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu

Tarjoamme asiakkaillemme koneellista annosjakelua. Asiakas saa säännöllisesti käytettävät lääkkeet kerta-annospusseissa. Annosjakelulääkkeet toimitetaan asiakkaalle kahden viikon erissä, jolloin muutokset lääkitykseen voidaan muokata joustavasti.

Annosjakelun aloittamisen yhteydessä asiakkaan kokonaislääkitys ja lääkkeiden yhteensopivuus tarkistetaan. Annosjakelu sopii erityisen hyvin iäkkäille henkilöille, joilla on paljon lääkkeitä käytössään. Annosjakelu edistää lääketurvallisuutta ja lääkehoidon onnistumista.

Palvelu on maksullista. Säästöä kertyy kuitenkin siitä, että lääkkeet jaellaan yksikköhinnoiltaan halvimmista pakkauksista ja siitä, että kotiin ei kerry turhia lääkkeitä.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistus on apteekin lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville. Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.

Lääkehoidon arviointipalvelu

Lääkehoidon arviointi on apteekin lisäpalvelu, jossa kartoitetaan edellä mainittujen asioiden lisäksi lääkityksen aiheuttamat haittavaikutukset haastattelun perusteella. Lisäksi selvitetään, noudattavatko lääkkeiden annostelut Käypä Hoito -suosituksia ja ovatko ne oikeat munuaisten toiminta-asteeseen nähden. Arvioinnin perusteella erityiskoulutettu proviisori koostaa raportin, joka sisältää mm. mahdollisia muutosehdotuksia lääkärille. Asiakas ei toki saa toteuttaa muutoksia keskustelematta ensin lääkärin kanssa.

Oheisten lisäpalveluiden tavoitteena on auttaa asiakasta lääkityksen ongelmissa sekä tuoda asiakkaalle varmuus oman lääkityksen sopivuudesta ja järkevyydestä. Jos kiinnostuit asiasta, tule kysymään lisää apteekista. Palvelut ovat maksullisia.

Lääkevaihto

Voimme vaihtaa reseptilääkkeen apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas kiellä vaihtoa. Jos asiakas haluaa kieltää lääkevaihdon, hän joutuu itse maksamaan viitehinnan ja ostamansa lääkkeen hinnan erotuksen. Kysy tarkempia ohjeita apteekista.

Vaihtokelpoisten lääkkeiden hintoja voi vertailla Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelussa.

Kelakorvaus

Asiakas saa kelakorvauksen ostamistaan kelakorvattavista lääkkeistä, perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista suoraan apteekista esittämällä kelakortin. Samalla kertaa ostetuista lääkkeistä korvataan enintään 3 kuukauden lääkkeet (poikkeuksena erityisen kalliit lääkkeet, joita saa Kelan ohjeistuksen mukaan toimittaa kuukauden erän kerrallaan).

Vuoden 2019 alusta alkaen asiakas maksaa edelleen 50 euron alkuomavastuun Kelan korvaamista lääkkeistään, jonka jälkeen hän saa normaalit kelakorvaukset. Peruskorvausprosentti on 40 % , alempi erityiskorvausprosentti 65 %, ylemmän erityiskorvausryhmän lääkkeen ostokertainen omavastuu  4,50 euroa. Diabeteslääkkeiden kohdalla tapahtui vuoden 2017 alussa muutos niin, että insuliini kuuluu edelleen ylempään erityiskorvausluokkaan, mutta muut diabeteslääkkeet kuuluvat alempaan erityiskorvausluokkaan.

Lääkekaton (572 euroa/v. 2019) täyttymisen jälkeen asiakas maksaa omavastuuta vain 2,50 euroa lääkettä kohti.

Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Itsehoito

Palveluvalinnassamme löydät kattavan valikoiman itsehoitolääkkeitä, vitamiineja, laastareita ja sidetarvikkeita, perusvoiteita ja muita ihonhoitotuotteita,suun- ja hampaidenhoitotuotteita sekä apteekkikosmetiikkaa.

Apteekin eräs tärkeimmistä tehtävistä on lääkeinformaation antaminen. Neuvomme Sinua mielellämme sekä kaikissa lääkeasioissa että terveyteen liittyvissä asioissa, kysy meiltä rohkeasti neuvoa ja apua - olemme apteekissa Sinua varten! Kannattaa esim. aina selvittää, sopivatko itsehoito- ja reseptilääkkeet yhteen, sillä niiden samanaikainen käyttö voi aiheuttaa haitallisia sivuvaikutuksia. Samoin raskaudenaikaisesta lääkkeiden käytöstä kannattaa kysyä neuvoja apteekin asiantuntijoilta.

Apteekkikosmetiikka

Avene

Valikoimassamme on Avene- ihonhoitosarjaa, joka on kehitetty erityisesti herkän ihon tarpeisiin. Valmistaja ranskalainen Pierre Fabre, joka on myös lääkealan yritys. Sarjan tuotteet perustuvat ihoa rauhoittavaan Avéne- lähdeveteen. Allergiaa aiheuttavien raaka-aineiden määrä ja käyttö tuotteissa on mininoitu ja kaikki valmisteet on testattu kliinisin kokeine ihotautilääkärien valvonnossa.

Favora

Valikoimissamme on myös Favoraa, suomalaisen lääkeyhtiön Orion Pharman uudistunutta ihonhoito-sarjaa. Sarjan tuotteet sisältävät kasvipohjaisia luonnonöljyjä ja tutkittuja tehoaineita. Favora-sarja on ollut markkinoilla 15 vuotta ja sen kunniaksi sarjaan on tullut uusia tuotteita ja vanhoja on uudistettu vastaamaan paremmin nykypäivän vartalon- ja hiustenhoidon tarpeisiin.

Vichy

Kaikki Vichy-tuotteet noudattavat tiukkoja eettisiä sääntöjä, jotka takaavat niiden turvallisuuden ja tehokkuuden:

  • Tehokkuus todistettu kliinisin testein
  • Tuotteet ovat hypoallergeenisia
  • Testattu herkällä iholla lääkäreiden valvonnassa
  • Sisältävät vahvistavaa ja rauhoittavaa Vichy Thermal Spa -lähdevettä
  • Tuotteiden alkuperä jäljitettävissä

ACO

Ruotsalainen ihonhoitosarja ACO sisältää monipuolisen valikoiman tuotteita kauneudenhoitoon, iho-ongelmiin sekä henkilökohtaiseen hygieniaan.