Ajankohtaista   

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Sokeri- suola- ja rasvanäyttely

Apteekkikiertue Pohjois-Karjalassa 2019

               *   *   *   *   *                     

Paljonko täysmehussa on sokeria?

Mistä tiedän onko leipä runsas- vai vähäsuolaista?

Tiedätkö mistä saat kovaa rasvaa?

Näyttely Heinäveden apteekissa tiistaina 21.5.2019. 

Diabeteshoitaja Tuija Kuikka esittelee näyttelyä klo 9-12  ja antaa

vinkkejä terveellisimmistä valinnoista.

*   *   *   *   *

TERVETULOA!

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

-- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- *   

Tässä Laatuapteekit -lehden toukokuun 2019 tarjoukset!

-- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- *

Arvoisat asiakkaamme,

Haluamme tehdä oman osamme vähentääksemme maailman jätekuormaa. Olemme jo vuoden ajan tarjonneet asiakkaillemme muovipussin sijaan mahdollisuutta pakata ostokset paperikassiin. Heinäkuun alusta lähtien alamme periä muovi- ja paperikasseista maksun. Toivottavasti jokainen miettii omalla kohdallaan, onko kassille todella tarvetta vai voisiko apteekkiasioillekin varata kassin jo kotona. Onneksi iso osa asiakkaistamme käyttääkin jo kangas- tai kestokasseja!

-- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * -- * --

Laatuapteekit uutiset 

Mistä kuivuus ja halkeamat johtuvat?
Useimmiten syynä on kosteuden puute iholla. Kuiva iho ei jousta eikä iskuissa veny, vaan halkeaa ja aiheuttaa pykimiä iholle. Kuivuus voi johtua rasvauksen puutteesta tai hyvien rasvojen puutteesta ruokavaliossa. Kuivuus voi olla myös perinnöllistä, jolloin ihon sarveiskerroksesta puuttuu kosteutta sitova ominaisuus, ja vettä sitovien rasvojen määrä on niin pieni, että vesi pääsee haihtumaan ja iho kuivuu helposti.

Kuivien, halkeilevien kantapäiden ja jalkapohjien hoito?
Jalkojen säännöllinen rasvaus on hoidon a ja o. Jalat on myös pidettävä puhtaina, joten pesua ei kannata välttää. Pesuaineen voi kosteuden ylläpitämiseksi korvata perusvoiteella. Suihkun jälkeinen rasvaushieronta on tärkeää, jotta kosteus saadaan sidottua ihoon.
”Suosittelen jaloille ureapitoista jalkavoidetta, jos iho on kuiva ja halkeileva. Jos jalkavoiteen ureapitoisuus on korkea (25 %), sitä voidaan käyttää kuuriluontoisesti niin kauan, kunnes iho normalisoituu”, kertoo Virtaharju.
Urea on ihon luonnollinen ja kosteuttava ainesosa, joka lisää ihon kykyä varastoida vettä. Se vähentää veden haihtumista iholta, auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja vähentää ihon sarveistumista.
Kuivia kantapäitä voidaan myös raspata, mutta vain muutaman kerran kuukaudessa. Liiallinen raspaus saa ihon paksuuntumaan ja lisää sen sarveistumista. Kantapään kuivaa ja hilseilevää ihoa auttaa myös tarkoituksenmukainen jalkahoito. Kuivuutta ja halkeilutaipumusta vähentävät kantapään pehmikkeet ja iskuja vaimentavat pohjalliset.

Voide ennaltaehkäisee kovettumien muodostumista ja pitää kantapäät ja jalat pehmeinä. Kamferi virkistää, laskee turvotusta ja viilentää kuumottavia jalkoja. Lisäksi voiteen pintaverenkiertoa parantava ominaisuus lämmittää kylmiä jalkoja. Kasviöljyt tekevät jalkojen ihosta pehmeän ja hyvinvoivan. Levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Hajusteeton. Sopii diabeetikoille. Kosmeettinen valmiste
> Boreas jalkavoide 150 ml

Kosteuttaa ja pehmentää kantapäiden kuivaa ja halkeilevaa ihoa. Sisältää tehoaineina papaijasta saatavaa papaiinia, ureaa, B5-vitamiinia, Aloe Veraa, glyserolia, aminohappo- ja ja mineraaleja. Anna hoitokalvon vaikuttaa 12 tuntia, esim. yön yli, jonka jälkeen pidetään 12 tunnin tauko. Tauon jälkeen voidaan kantapäähän laittaa uusi hoitokalvo. Jatka hoitoa, kunnes iho on pehmeä ja sileä. CE-merkitty terveydenhuollon tuote.
> Apteekki Hoitokalvo Halkeileville Kantapäille 6 kpl

Täyteläinen, ravitseva jalkavoide sisältää luonnollista Canola-öljyä ja sheavoita, jotka pehmentävät ja hoitavat ihoa. Imeytyy nopeasti ja tekee ihosta pehmeän ja sileän. 24 tunnin kosteuttava vaikutus. Miedosti hajustettu. Kosmeettinen valmiste.
> ACO Foot Cream Rich jalkavoide 100 ml

Kollageenia sisältäviä ravintolisiä on ollut tarjolla noin 10 vuoden ajan, ja tänä aikana yhä useampi ihonsa hoidosta kiinnostunut on myös kokeillut niitä. Kuinka kollageeni vaikuttaa elimistössä ja onko siitä apua ihon kimmoisuuden palauttamisessa?
Kollageeni on elimistön tärkein tukiproteiini, joka antaa kudoksille mekaanisen tuen, joustavuuden ja luille ja nivelille iskunvaimennusta. Se on suuri, säiemäinen proteiini, jota esiintyy runsaasti ihossa, verisuonissa, nivelissä ja jänteissä. Elimistön sisältämästä kokonaisproteiinimäärästä jopa 40 % on kollageenia, mikä kuvastaa hyvin kollageenin keskeistä roolia mm. ihon joustavuuden ja vetolujuuden muodostamisessa. Kollageenin luontainen muodostuminen elimistössä alkaa laskea jo 25 ikävuoden jälkeen, ja 40 ikävuoden jälkeen uuden kollageenin muodostuminen on jo merkittävästi hidastunut. Tämän seurauksena iho menettää kiinteyttä ja joustavuutta, jolloin tuloksena on yhä veltompi ja enemmän ryppyjä ja juonteita sisältävä iho. Muutokset kuuluvat normaaliin ikääntymiseen, sillä tämä, kuten monet muutkin biokemialliset reaktiot hidastuvat ikääntymisen myötä, mutta kaikki eivät näy ulospäin samalla tavalla kuin kollageenin muodostumisen väheneminen.

TOUKOKUUN TARJOUS

Kliinisesti tutkittua kollageenia sisältävä, vahva kauneusravintolisä auttaa ylläpitämään nuorekasta ja kiinteää ihoa. Se sisältää kollageenia hyvin imeytyvässä peptidimuodossa sekä C-vitamiinia, joka ylläpitää kollageenin muodostumista ja edistää solujen suojaamista hapetusstressiltä.

Helein Strong Collagen 90 + 15 tabl. (15 tabl. kaupan päälle!)

Tarjous voimassa toukokuun 2019 ajan.

> MIGREENI on monimuotoinen neurokemiallinen häiriötila aivoissa. Sen perimmäistä syytä ei tunneta, mutta näyttäisi siltä, että siihen on vahva periytyvä alttius.
> JOTKUT potilaat onnistuvat pysäyttämään kipuvaiheen ottamalla tulehduskipulääkettä ennakko-oireiden ilmaannuttua.
> KOHTAUKSEN iskiessä kannattaa hakeutua hämärään tai pimeään huoneeseen lepäämään. Täsmälääke otetaan kivun alkaessa.
> JOS migreeni oireilee usein tai vaikeuttaa arkea, hakeudu erikoislääkärille.
> JOS lapsella tai nuorella on toispuoleista, sykkivää tai melko kovaa päänsärkyä sekä haju- tai näköyliherkkyyttä, kannattaa lapsi viedä lääkäriin.

APUA APTEEKISTA

VAHVA UBIKINONIVALMISTE sydämen ja lihasten energianmuodostusta tukemaan. Valmiste sisältää myös lihasten normaalia toimintaa tukevaa B1-vitamiinia ja antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia. Rasvaliukoisina ubikinoni ja E-vitamiini imeytyvät tehokkaimmin, kun kapseli otetaan ruokailun yhteydessä. Ravintolisä.

> RaMaVit Ubikinoni Q10 100 mg 60 kaps.

TEHOKAS LÄÄKE migreenikohtausten hoitoon sekä kivun
ja kuumeen lievitykseen. Vaikuttava aine ibuprofeeni. Sopii aikuisille ja
yli 20 kg painaville, vähintään 6-vuotiaille lapsille. Neuvottele lääkärin kanssa, jos sairastat maha- tai pohjukaissuolihaavaa tai olet raskaana. Vain lyhytaikaiseen käyttöön. Pakkauskoot 10 ja 30 tabl. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Perustuu 22.1.2018 päivättyyn valmisteyhteenvetoon. Lisätiedot: www.laakeohje.fi, info@ratiopharm.fi. Markkinoija ratiopharm Oy. Itsehoitolääke.

> Ibuxin Rapid 400 mg 30 tabl.

Limakalvojen kuivuminen voi olla ensimmäinen merkki vaihdevuosista. Osalle se jää myös ainoaksi vaihdevuosioireeksi, jolloin hoidoksi riittää paikallisesti emättimeen annosteltu estrogeeni. Sitä on hyvä käyttää vielä silloinkin, kun vaihdevuodet ovat ohi. Limakalvojen kuivuminen kiihtyy, kun vaihdevuosista on viisi, kymmenen vuotta.
”Paikallisestrogeeni ehkäisee ikäviä kutinoita ja emättimen, ulkosynnytinten ja virtsateiden tulehduksia. Se hillitsee myös yliaktiivista rakkoa”, gynekologi, Maija Kajan, sanoo.
Voiteiden ja emätinpuikkojen lisäksi paikallisesti käytettävää estrogeeniä löytyy emätinrenkaasta, jonka teho riittää kolmeksi kuukaudeksi. Voiteiden ja puikkojen käyttö aloitetaan tyypillisesti kahden viikon kuurina, jonka jälkeen tahti harvenee kahteen annostelukertaan viikossa.
”Paikallinen estrogeeni on riskitöntä myös rintasyöpää sairastavalle tai sen sairastaneelle.”

A-Derma Exomega Control vastasyntyneistä aikuisille asti eli se on
todellinen koko perheen tuote. A-Derma Exomega Control 200 ml -voiteet ovat steriiliä kosmetiikkaa ja ne eivät sisällä lainkaan säilöntäaineita ja ovat näin ollen erittäin turvallisia jo vastasyntyneestä lähtien.